Weekend, regnvejr og træthedsnedsmeltning.

Opdateret: 8. okt. 2019

Weekenden ramte Fanø. Og det samme gjorde regnen og efteråret. Det har stået ned i stænger siden fredag eftermiddag, og her søndag aften, regner det fortsat.

Jeg øver mig stadig i, at der ikke er noget der hedder dårligt vejr, men dårlig påklædning. Hvor klichéagtigt det end lyder. For en Københavner som mig, kan vesterhavsvinden krydret med evighedsregn, stadig være en lidt overvældende affære. Det var det egentligt også i København. Særligt, når jeg trampede ned ad Nørrebrogade, med Olga bag på cyklen i mit låste 3. gear. Det er bare som om, at det her på Fanø er lidt mere råt. Det blæser lidt mere, og regnen er lidt mere våd. Det føles ihvertfald sådan. Man kan nok diskutere, om regnen reelt er mere våd, men på yderste klitrække, er der altså mere smæk på vinden.


Lørdag havde min kæreste en aftale med vores gode venner om, at han skulle hjælpe med at slæbe noget træ og bygge et brændeskur. Masseovnssæsonen (ja, det er en ting!) er lige rundt om hjørnet, og fryse skal de altså ikke. Mændende trak i regntøjet, og knoklede som gale. Inden eftermiddagen var omme, stod der et brændeskur. Derefter stod den på kagespisning og legende børn. Os voksne fik endda tid til et par timers snak. Mændene mest om, at brandeskuret vil danne rammer for byens fineste smugkro. For det mangler her, åbenbart.

Da vi fik pakket børnene sammen, og lokket vores datter hjem ved at love hende en grinebidder, ramte trætheden mig.

Den slags træthed, man kun bliver ramt af, når ens baby, er ved at få tænder. Det har blandt andet resulteret i, at jeg har haft hukommelse som i si hele dagen, og deraf præsteret at være i Brugsen intet mindre end fire gange. På trods af en indkøbsseddel, vel at mærke. Fjerde gang sagde den søde brugsmand, "er det nu dig igen". Den slags går ikke ubemærket hen. Det var en af de dage, jeg ønskede mig tilbage til anonyme Kvickly ved runddelen.


Trætheden resulterede også i, at jeg hele dagen i dag har troet, at jeg var ved at få influenza. Jeg var faktisk helt sikker - lige indtil min kæreste forsigtigt sagde, at jeg altid tror det, når jeg er træt. Og der, lige dér, blev jeg ramt af en træthedsnedsmeltning (urimelighed, hvis du spørger ham). Jeg trampede i gulvet, og sendte mand og børn ud og gå tur i regnen. Ingen af dem var helt glade ved idéen, men ham på to meter forstod vidst godt, at det ikke var til diskussion. Afsted med dem, og en lur til mig. Da de kom hjem igen, kunne vi heldigvis grine af min nedsmeltning. Olga fortalte indlevende, at " det havde været den bedste tur, da de havde fundet verdens største vandpyt. Meget større end et monster". Om jeg havde være inspiration til monstersammenligningen, skal jeg ikke kunne sige. Utænkeligt er det nok ikke.

Vi blev enige om at spise bananpandekager klokken sytten, og restepizza til aftensmad. Det skulle til i dag. Begge børn sover nu (7, 9, 13), og opvasken står stadig på køkkenbordet. Måske den får lov til at stå der til i morgen.


Jeg har tidligere skrevet en del om, hvilke forskelle der er i hverdagen her på Fanø, sammenlignet med, da vi boede i København. Som vores regnfulde weekend på fineste vis har gjort tydeligt, er der mindst ligeså mange ligheder som forskelligheder. Det er stadig virkelig trættende at have en baby med tandfrembrud, det kan stadig være nødvendigt at lokke en 3-årig med grinebiddere, børn elsker vandpytter, og min kæreste og jeg, kan blive rygende uenige. Og heldigvis grine af det bagefter.

Den største forskel denne weekend har nok været, at der er blevet slæbt træ og bygget brændeskur, og ej at forglemme - det akutte behov for en smugkro.


Tak fordi du læste med!


Da der var ophold i regnen. Fine fine Fanø.

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor flytter I ikke bare?

At jeg er nysgerrig, er ingen hemmelighed. Jeg holder umådeligt meget af, at blive klogere på de mennesker, jeg omgås. Derfor kan det somme tider føles lidt omvendt, når jeg sidder og skriver indlæg t

Man ved man bor på en ø når #2

- radio, Ramasjang og børnelarm pludselig overdøves af en udefinerbar summen. Det var ikke en drone, eller resterne af hvepseboet under taget. Næ nej, det var såmænd naboen der spillede sækkepibe... u

  • Black Instagram Icon