Pop-up shop og lidt om en festival, der indeholder mere uld end øl

Fanø invaderes i disse dage. Faktisk fordobles indbyggertallet et par gange. Der er hverken tale om myg, eller tyske sommergæster. Næ nej, der er tale om uld, maskemarkører og strikkepinde og deres påhæng - det strikkende folk. Der er med andre ord strikkefestival på hele øen. Der forventes op mod 10.000 gæster, hvilket selvsagt er ret meget for en lille ø, som Fanø. Selvom det er moderne tider og at kønsroller (og køn i det hele taget), er til stor debat, udgøres publikummet til den tilbagevendende begivenhed, i høj grad af kvinder. Det sker også, at disse kvinder har deres mænd med. Når man bevæger sig rundt i gadebilledet, er det ikke alle mænd, der ser lige fornøjet ud. Jeg har ladet mig fortælle, at der for et par år siden, var en gruppe mænd, der var så trætte af situationen, at de i ly for strikkepinde og garnnøgler, afholdte deres egen festival - "drikkefestival". På den måde, er der nu lidt for en hver smag.

Egentlig var det slet ikke strikke -og drikkefestivalen, det skulle handle om. I stedet skulle det handle om Sønderhos, uden tvivl, fineste pop-up shop. En pop-up shop, der holder åbent i disse dage. Så hvis alligevel man alligevel har sat sine ben på øen, vil jeg anbefale, at man kigger forbi Fajancen i Sønderho. Fajancen, der er en af byens bedste og hyggeligste spisesteder (som jeg snart vil skrive mere om), har sammen med kunster Karen Segall, åbnet overetagen. Her sælges der ud af Karens egne værker, finurlige papirklip, egenproduceret tøj og scrunchies, hæklede karklude og vatrondeller, porcelæn og andre gode loppefund.


Et udpluk af Karens fine værker, der tager udgangspunkt i Fanø, hvor vi bla, har vilde kaniner.

Fine fine postkort

Jeg faldt over den fineste hårbøjle, som jeg næsten kan argumentere for, jeg hellere må få købt. Det blæser trods alt en del her på øen, og hår i øjnene synes vi jo alle er træls.

Flere smukke tryk fra Karens hånd.

De skønneste flamingo-ophæng, der også fås med bla. kameler og elefanter.

Finheder til badeværelseshylden.

Det smukkeste udvalg af hjemmesyede kjoler.

Hvis man vil besøge Sønderhos fine pop-up shop, er det hos Fajancen, Sønderland 5. Der er åbent i dag, fredag, lørdag og søndag.


Sådanne initiativer er bla. med til, at jeg meget sjældent savner København. Da vi boede på Nørrebro, var det i et område med lækre butikker, pop-up shops og kreativitet. Det var noget jeg holdte af at snuse rundt i, når jeg havde en halv time for mig selv. Det gør mig derfor umådeligt glad, at den slags finheder, også har fundet vej til lille Sønderho. Det kan godt være, at mit nye yndlingsfodtøj er mine gummistøvler, men det har på ingen måde udkonkurreret min kærlighed for ting, der er pæne for øjet.


Tak fordi du læste med!

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor flytter I ikke bare?

At jeg er nysgerrig, er ingen hemmelighed. Jeg holder umådeligt meget af, at blive klogere på de mennesker, jeg omgås. Derfor kan det somme tider føles lidt omvendt, når jeg sidder og skriver indlæg t

Man ved man bor på en ø når #2

- radio, Ramasjang og børnelarm pludselig overdøves af en udefinerbar summen. Det var ikke en drone, eller resterne af hvepseboet under taget. Næ nej, det var såmænd naboen der spillede sækkepibe... u

  • Black Instagram Icon