Politinoter fra en ø #1 - Skyderi på Nørrebro, og da Ellen fra Spar fik besøg af en dame.

Opdateret: 22. sept. 2019

Jeg knuselskede at bo på Nørrebro, indtil vi voksede lidt fra hinanden. En af de ting, jeg dog aldrig lærte at holde af eller se charmen ved var, når det blev skudt. Ikke fordi jeg følte mig utryg. Hverken på egne eller min families vegne. Der ingen af os, der ser udpræget bøllet ud. Min kærestes jyske accent og overskæg ville i værste fald blive grint af, og det har han måske også meget godt af. Det var mere tanken om, at vores børn skulle vokse op med, at det ikke er unormalt, at der skydes i gadebilledet. Vi erfarede i hvert fald selv, at vi efterhånden bare trak på skuldrene af det, på samme måde, som når vi igen igen kunne læse, at en politiker blev anklaget for løftebrud. Ikke noget nyt under solen der. Lydbilledet til nattesøvnen var i de værste perioder helikoptersnurren og politisirener, og min mormor ringede fra Thy og spurgte, om vi nu var ok – hun havde jo set i tv-avisen, at Nørrebro både var i krig og i brand. Jeg måtte da forklare hende, at vi alle var ok, og at vi trygt sendte Olga i vuggestue hver morgen.

Vores barre for, hvad vi oplevede som værende utrygt eller dramatisk, var (og er) derfor også lidt høj.


Alligevel bliver vi gang på gang overrasket over, hvad vores kære landbetjent her på øen, må udsættes for. Den ene af vores to lokalaviser (ja, der er to!), bringer månedens politinoter, som detaljeret beskriver, hvilke lovovertrædelser der har ramt vores lille ø – og det er ikke småting!

Dette indlæg bliver det første i bloggens politinotefølgeton. Hold godt fast, Nørrebro får kamp til stregen:


Også sådan gik det til, at damen der besøgte Ellen i Spar, blev genforenet med sin cykel...


Tak fordi du læse med!

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor flytter I ikke bare?

At jeg er nysgerrig, er ingen hemmelighed. Jeg holder umådeligt meget af, at blive klogere på de mennesker, jeg omgås. Derfor kan det somme tider føles lidt omvendt, når jeg sidder og skriver indlæg t

Man ved man bor på en ø når #2

- radio, Ramasjang og børnelarm pludselig overdøves af en udefinerbar summen. Det var ikke en drone, eller resterne af hvepseboet under taget. Næ nej, det var såmænd naboen der spillede sækkepibe... u

  • Black Instagram Icon