Man ved man bor på en ø når #2

- radio, Ramasjang og børnelarm pludselig overdøves af en udefinerbar summen. Det var ikke en drone, eller resterne af hvepseboet under taget. Næ nej, det var såmænd naboen der spillede sækkepibe... udendørs. I halvanden time.


- årets nedtagning af broen ved Børsen (en gammel havn i Sønderho), fejres med pølser og øl i 6 graders varme (kulde, hvis du spørger mig) en lørdag formiddag. Der er aldrig en begivenhed for lille til, at det ikke skal fejres med lokale pølser og øl. Og nå ja, det hele foregik iført vaders, mens der blev grint af dem, der mødte op uden. Tilflytterfejl nr. 1.


- min kæreste kørte et rådyr ned en mørk morgen på vej til arbejde. Det døde (heldigvis) på stedet. Min kæreste måtte slæbe det ind til siden, så det ikke lå på vejen. Hans vanter lugter stadig af dødt dyr, og bilen måtte en tur til mekanikeren (tak for dig, bilforsikring!)


- hele byen snakkede om, hvem der mon denne gang, var den (u)heldige vinder af rådyrspåkørslen.


- det hurtigt rygtedes at den lokale taxachauffør, kort efter påkørslen, havde båret rådyret ind i sin bil, og taget det med hjem. Billigt kød...


- der til årets bedste og mest hjertevarme fødselsdagsfest, bliver jublet højlydt over, at musikken denne aften ikke bestod af violiner og egnsdansen, sønderhoning, men derimod af alt fra Thomas Helmig til a-ha. Det er virkelig en sjældenhed på disse kanter, og noget jeg er igang med at skrive et indlæg om.


- der går så mange fortællinger om, hvilke gamle sømænd der gik bort i hvilke huse, og hvor mange kvinder der døde i barselssengene i årenes løb, at jeg næsten kan være bange for at skulle være alene i vores nye hus. Jeg tror ikke på spøgelser. Men så igen, man ved jo aldrig, og husene har trods alt overlevet og rummet liv siden 1700-tallet. Jeg har sågar googlet hvad det koster, hvis huset skal renses for åndelig aktivitet... selvom jeg heller ikke helt tror på det.


- man ikke kan se forskel på hvem der er hvem, hverken kvinder eller mænd. Flyverdragtsæsonen har ramt øen. Ikke af den slags flyverdragt til overpris, som alle har på i København. Den slags modepåfund (som man iøvrigt ikke kan holde varmen i), griner man blot af. Her er det kun "Hanstholmhabitten", der virker.


- den nyeste skandale om Johnny Madsen er på alles læber. Det er sjældent at vores lille ø pryder samtlige forsider. Måske vi er ude i, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale.


Tak fordi, du læste med!

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvorfor flytter I ikke bare?

At jeg er nysgerrig, er ingen hemmelighed. Jeg holder umådeligt meget af, at blive klogere på de mennesker, jeg omgås. Derfor kan det somme tider føles lidt omvendt, når jeg sidder og skriver indlæg t

Ø-barsel

Hej. Jeg lever stadig. Manglende søvn, gæster og lidt meget om ørerne, prioriterede min tid helt af sig selv - men jeg lever! Det samme gør min familie og vores øliv. Med alt hvad der dertil hører af

  • Black Instagram Icon